Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tylko 3 składniki i pyszny deser gotowy. Polecam :)
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Galaretkę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody, ostudzić i zmiksować z serkiem waniliowym. Krem przelać do szklanek lub pucharków i odstawić do lodówki do stężenia. Drugą galaretkę również rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody i ostudzić. Truskawki oczyścić i rozdrobnić blenderem na mus, dodać ostudzoną galaretkę i wymieszać. Mus wylać na warstwę waniliową i odstawić do stężenia w chłodne miejsce.