Tylko 3 składniki i pyszny deser gotowy. Polecam :)
Deser z musem truskawkowym
Składniki
- serek waniliowy z pokruszoną laską wanilii 500 g,
- truskawki 250 g,
- galaretka przezroczysta 2 szt,
Składniki
- serek waniliowy z pokruszoną laską wanilii 500 g,
- truskawki 250 g,
- galaretka przezroczysta 2 szt,

Etapy przygotowania
Galaretkę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody, ostudzić i zmiksować z serkiem waniliowym. Krem przelać do szklanek lub pucharków i odstawić do lodówki do stężenia. Drugą galaretkę również rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody i ostudzić. Truskawki oczyścić i rozdrobnić blenderem na mus, dodać ostudzoną galaretkę i wymieszać. Mus wylać na warstwę waniliową i odstawić do stężenia w chłodne miejsce.
Przepis w Waszym wykonaniu (2)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy

Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 71

Owsianka, która skradnie serce niejednemu miłośnikowi słodkich śniadań. Malin...
Odsłon: 106
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Walentynki
- Komunia
- Owoce
- Wiśnie
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Ciasta
Odsłon: 8534
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 587
Ostatnio komentowane przepisy

Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 71

Owsianka, która skradnie serce niejednemu miłośnikowi słodkich śniadań. Malin...
Odsłon: 106
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Walentynki
- Komunia
- Owoce
- Wiśnie
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Ciasta
Odsłon: 8534
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 587



Składniki
- serek waniliowy z pokruszoną laską wanilii 500 g,
- truskawki 250 g,
- galaretka przezroczysta 2 szt,
Galaretkę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody, ostudzić i zmiksować z serkiem waniliowym. Krem przelać do szklanek lub pucharków i odstawić do lodówki do stężenia. Drugą galaretkę również rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody i ostudzić. Truskawki oczyścić i rozdrobnić blenderem na mus, dodać ostudzoną galaretkę i wymieszać. Mus wylać na warstwę waniliową i odstawić do stężenia w chłodne miejsce.