Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny, zdrowy, ekspresowy do przygotowania deser :-)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3745
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3804
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 376
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 692
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3745
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3804
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 376
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 692
Składniki
Nasiona chia i płatki zalać zimnym mlekiem, dodac płynny miód i wszystko wymieszać. Wstawić do lodówki na ok. 3 godz. od czasu do czasu mieszając (lub na całą noc). Mus jabłkowo - bananowy: Jabłka obrac i pokroic w kosteczkę, dusić w garnku na najmniejszym ogniu (jesli jabłka nie puszczą soku można dodac odrobinę soku jabłkowego lub wody) kilkanaście minut, aż jabłka zmiekną. Dodać rozgniecionego widelcem banana, cynamon, nasiona chia i opcjonalnie miód. Wymieszać i wystudzić. Do szklanki lub kieliszka układac warstwami mus jabłkowy i masę mleczną z chia.
Wierzch można udekorować orzechami włoskimi.
Deser można schłodzić w lodówce lub odrazu podawać. Przechowywac w lodówce do 3 dni. Smacznego :-)