Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny, zdrowy, ekspresowy do przygotowania deser :-)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1361
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1361
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Nasiona chia i płatki zalać zimnym mlekiem, dodac płynny miód i wszystko wymieszać. Wstawić do lodówki na ok. 3 godz. od czasu do czasu mieszając (lub na całą noc). Mus jabłkowo - bananowy: Jabłka obrac i pokroic w kosteczkę, dusić w garnku na najmniejszym ogniu (jesli jabłka nie puszczą soku można dodac odrobinę soku jabłkowego lub wody) kilkanaście minut, aż jabłka zmiekną. Dodać rozgniecionego widelcem banana, cynamon, nasiona chia i opcjonalnie miód. Wymieszać i wystudzić. Do szklanki lub kieliszka układac warstwami mus jabłkowy i masę mleczną z chia.
Wierzch można udekorować orzechami włoskimi.
Deser można schłodzić w lodówce lub odrazu podawać. Przechowywac w lodówce do 3 dni. Smacznego :-)