Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty do zrobienia deser na każdą okazję.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 874
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11764
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 874
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11764
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Składniki
Herbatniki bardzo drobno rozdrabniam , mieszam z nutellą i orzeszkami . Wykładam na dół miski i dociskam . Rurki układam wokół miski. Śmietanę ubijam na sztywno z serkiem mascarpone . Połowę wykładam do miski z rurkami , a do drugiej części dodaję kajmak i mieszam. Masę daję na wierzch. Wszystko posypuję siekanymi orzeszkami.
Umieszczam w lodówce na min. 2 godziny.