Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny deser który przygotowałem w tym roku na walentynki. Idealny dla fanów kremowych słodkości .
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 20646
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 136
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 306
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 402
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 20646
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 136
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 306
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 402
Składniki
Do rondelka wlać puszkę mleka kokosowego. Dodać 20g erytrytolu i 20g kawy rozpuszczalnej. Zagotować i zdjąć z ognia. Dodać 100 g nasion chia i odstawić do wystygnięcia.
Rozdzielić 500 g serka mascarpone na porcję 300 i 200 g. Dodać 100 g kremowego jogurtu naturalnego i 3 łyżeczki erytrytolu do każdej z porcji. Do mniejszej porcji dodać 2 łyżeczki kakao. Dokładnie wymieszać.
Nałożyć w następującej kolejności: -Biała masa, -Kakaowa masa, -Kawowy pudding chia, -Biała masa, -Borówki lub truskawki do dekoracji Smacznego