Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam Wam szybki deserek kokosowa krówka, który przygotujecie w 30 minut. Dla przełamania słodyczy dodałam dżem z czarnej porzeczki i taka kompozycja świetnie trafia w słodkie podniebienie :)
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 333
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2918
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 103
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 93
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 51
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 67
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 333
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2918
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 103
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 93
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 51
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 67
Składniki
Śmietankę ubijam, a następnie dodaję do niej mascarpone, cukier puder i wanilię. Całość miksuję do połączenia się składników. Do kremu dodaję następnie wiórki kokosowe i delikatnie mieszam łopatką, nie za długo. Teraz mogę już przystąpić do składania deserków. Na dno kładę łyżkę kremu, następnie wkładam biszkopcik (jeśli macie biszkopty Lady Fingers, przełamcie je na pół). Na biszkopcik kładę pół łyżeczki kremu, a na krem wykładam następnie 1 czubatą łyżkę kajmaku, 1 łyżkę dżemu z czarnej porzeczki i całość przykrywam 1 łyżką kremu. Krem wyrównuję i na krem trę trochę czekolady.
Tak przygotowuję każdy deserek. Na koniec możecie dowolnie ozdobić deserki. U mnie skromnie, tylko 1 kawałeczek ptasiego mleczka. Deserki wstawiam na kilka godzin do lodówki, żeby biszkopcik zrobił się miękki i smaki się połączyły. Deserek kokosowa krówka gotowy. Smacznego :)