Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam Wam szybki deserek kokosowa krówka, który przygotujecie w 30 minut. Dla przełamania słodyczy dodałam dżem z czarnej porzeczki i taka kompozycja świetnie trafia w słodkie podniebienie :)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 964
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 815
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12561
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 964
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 815
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12561
Składniki
Śmietankę ubijam, a następnie dodaję do niej mascarpone, cukier puder i wanilię. Całość miksuję do połączenia się składników. Do kremu dodaję następnie wiórki kokosowe i delikatnie mieszam łopatką, nie za długo. Teraz mogę już przystąpić do składania deserków. Na dno kładę łyżkę kremu, następnie wkładam biszkopcik (jeśli macie biszkopty Lady Fingers, przełamcie je na pół). Na biszkopcik kładę pół łyżeczki kremu, a na krem wykładam następnie 1 czubatą łyżkę kajmaku, 1 łyżkę dżemu z czarnej porzeczki i całość przykrywam 1 łyżką kremu. Krem wyrównuję i na krem trę trochę czekolady.
Tak przygotowuję każdy deserek. Na koniec możecie dowolnie ozdobić deserki. U mnie skromnie, tylko 1 kawałeczek ptasiego mleczka. Deserki wstawiam na kilka godzin do lodówki, żeby biszkopcik zrobił się miękki i smaki się połączyły. Deserek kokosowa krówka gotowy. Smacznego :)