Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam Wam szybki deserek kokosowa krówka, który przygotujecie w 30 minut. Dla przełamania słodyczy dodałam dżem z czarnej porzeczki i taka kompozycja świetnie trafia w słodkie podniebienie :)
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5688
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8902
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7977
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5474
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5688
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8902
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7977
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5474
Składniki
Śmietankę ubijam, a następnie dodaję do niej mascarpone, cukier puder i wanilię. Całość miksuję do połączenia się składników. Do kremu dodaję następnie wiórki kokosowe i delikatnie mieszam łopatką, nie za długo. Teraz mogę już przystąpić do składania deserków. Na dno kładę łyżkę kremu, następnie wkładam biszkopcik (jeśli macie biszkopty Lady Fingers, przełamcie je na pół). Na biszkopcik kładę pół łyżeczki kremu, a na krem wykładam następnie 1 czubatą łyżkę kajmaku, 1 łyżkę dżemu z czarnej porzeczki i całość przykrywam 1 łyżką kremu. Krem wyrównuję i na krem trę trochę czekolady.
Tak przygotowuję każdy deserek. Na koniec możecie dowolnie ozdobić deserki. U mnie skromnie, tylko 1 kawałeczek ptasiego mleczka. Deserki wstawiam na kilka godzin do lodówki, żeby biszkopcik zrobił się miękki i smaki się połączyły. Deserek kokosowa krówka gotowy. Smacznego :)