Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste deserki w sam raz na raz które urzekną nie jednego znajomego. Kasza jaglana, miód, orzechy i czekolada tworzą niesamowitą kompozycje.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19954
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 508
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 565
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6987
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244065
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19954
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 508
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 565
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6987
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244065
Składniki
Kaszę należy opłukać a następnie zalać mlekiem i gotować przez ok. 20 min. Po tym czasie dodajemy cukier i blendujemy ugotowaną kaszę.
W kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę dodając 2-3 łyżki mleka aby masa nie była zbyt gęsta. Orzeszki solone rozdrabiamy na mniejsze kawałeczki (zostawiamy trochę w całości do ozdobienia wierzchu deserków). Daktyle wcześniej zalane wodą blendujemy.
Do słoiczków wkładamy następująco - masę z kaszy jaglanej - mus z daktyli - łyżeczkę miodu - pokruszone orzeszki - masę z kasy jaglanej - roztopioną czekoladę - orzechy w całości do ozdoby