Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste deserki w sam raz na raz które urzekną nie jednego znajomego. Kasza jaglana, miód, orzechy i czekolada tworzą niesamowitą kompozycje.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 563
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11417
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13485
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2743
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 563
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11417
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13485
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2743
Składniki
Kaszę należy opłukać a następnie zalać mlekiem i gotować przez ok. 20 min. Po tym czasie dodajemy cukier i blendujemy ugotowaną kaszę.
W kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę dodając 2-3 łyżki mleka aby masa nie była zbyt gęsta. Orzeszki solone rozdrabiamy na mniejsze kawałeczki (zostawiamy trochę w całości do ozdobienia wierzchu deserków). Daktyle wcześniej zalane wodą blendujemy.
Do słoiczków wkładamy następująco - masę z kaszy jaglanej - mus z daktyli - łyżeczkę miodu - pokruszone orzeszki - masę z kasy jaglanej - roztopioną czekoladę - orzechy w całości do ozdoby