Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste deserki w sam raz na raz które urzekną nie jednego znajomego. Kasza jaglana, miód, orzechy i czekolada tworzą niesamowitą kompozycje.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1002
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4627
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1277
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1002
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4627
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1277
Składniki
Kaszę należy opłukać a następnie zalać mlekiem i gotować przez ok. 20 min. Po tym czasie dodajemy cukier i blendujemy ugotowaną kaszę.
W kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę dodając 2-3 łyżki mleka aby masa nie była zbyt gęsta. Orzeszki solone rozdrabiamy na mniejsze kawałeczki (zostawiamy trochę w całości do ozdobienia wierzchu deserków). Daktyle wcześniej zalane wodą blendujemy.
Do słoiczków wkładamy następująco - masę z kaszy jaglanej - mus z daktyli - łyżeczkę miodu - pokruszone orzeszki - masę z kasy jaglanej - roztopioną czekoladę - orzechy w całości do ozdoby