Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 51
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3604
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 859
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 51
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3604
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 859
Składniki
Mleko podgrzewamy, gdy będzie gorące wsypujemy mak i mieszamy, dodajemy miód, aromat i masło. Podgrzewamy na wolnym ogniu. Gdy masło się rozpuści dodać bakalie i wymieszać. Jeśli masa jest zbyt sucha dolać trochę mleka, jeli mało słodka to dodać miód. Masa wychodzi dużo smaczniejsza od tej kupionej w sklepie. Można ją przechowywać do 7 dniu w lodówce. Lub zamrozić i przechowywać przez dłuższy czas. Smacznego!