Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 18164
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 117
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 260
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 330
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 18164
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 117
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 260
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 330
Składniki
Mleko podgrzewamy, gdy będzie gorące wsypujemy mak i mieszamy, dodajemy miód, aromat i masło. Podgrzewamy na wolnym ogniu. Gdy masło się rozpuści dodać bakalie i wymieszać. Jeśli masa jest zbyt sucha dolać trochę mleka, jeli mało słodka to dodać miód. Masa wychodzi dużo smaczniejsza od tej kupionej w sklepie. Można ją przechowywać do 7 dniu w lodówce. Lub zamrozić i przechowywać przez dłuższy czas. Smacznego!