Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mała przekąska do pracy, szkoły czy na uczelnię. Przygotowanie jest naprawdę łatwe i szybkie. Na dodatek są znacznie zdrowsze niż te ze sklepowej półki. Polecam.
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 16
Tarta czekoladowo-malinowa to ciasto, które świetnie sprawdzi się na każdą ok...
Odsłon: 281
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 16
Tarta czekoladowo-malinowa to ciasto, które świetnie sprawdzi się na każdą ok...
Odsłon: 281
Składniki
Migdały zalać gorącą wodą. Po kilkunastu minutach wodę odlać, a z migdałów zdjąć skórkę. Daktyle namoczyć w ciepłej wodzie na kilka minut. Wodę odlać , a daktyle pokroić. Cukier, miód i masło rozpuścić w garnuszku na gazie. Wszystkie składniki wymieszać dokładnie w misce. Keksówkę o wymiarach 30x10 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć do niej masę. Wygładzić powierzchnię. Dać do lodówki na całą noc. Następnego dnia pokroić na batoniki.