Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mała przekąska do pracy, szkoły czy na uczelnię. Przygotowanie jest naprawdę łatwe i szybkie. Na dodatek są znacznie zdrowsze niż te ze sklepowej półki. Polecam.
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2203
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 961
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23153
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2203
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 961
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23153
Składniki
Migdały zalać gorącą wodą. Po kilkunastu minutach wodę odlać, a z migdałów zdjąć skórkę. Daktyle namoczyć w ciepłej wodzie na kilka minut. Wodę odlać , a daktyle pokroić. Cukier, miód i masło rozpuścić w garnuszku na gazie. Wszystkie składniki wymieszać dokładnie w misce. Keksówkę o wymiarach 30x10 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć do niej masę. Wygładzić powierzchnię. Dać do lodówki na całą noc. Następnego dnia pokroić na batoniki.