Do góry

Desery Przepis na:

Domowe batoniki

Domowe batoniki

Autor:

Przepisów i artykułów: 335 Ocena: 4028

Dodano:

Odsłon: 581

Mała przekąska do pracy, szkoły czy na uczelnię. Przygotowanie jest naprawdę łatwe i szybkie. Na dodatek są znacznie zdrowsze niż te ze sklepowej półki. Polecam.

Składniki

  • 100 g rodzynek niesiarkowanych
  • 100 g daktyli
  • 100 g amarantusa ekspandowanego
  • 100 g ziaren słonecznika
  • 100 g migdałów
  • 2 łyżki miodu
  • 3 łyżki cukru trzcinowego
  • 100 g masła
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Migdały zalać gorącą wodą. Po kilkunastu minutach wodę odlać, a z migdałów zdjąć skórkę. Daktyle namoczyć w ciepłej wodzie na kilka minut. Wodę odlać , a daktyle pokroić. Cukier, miód i masło rozpuścić
    w garnuszku na gazie. Wszystkie składniki wymieszać dokładnie w misce.
    Keksówkę o wymiarach 30x10 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć do niej masę. Wygładzić powierzchnię. Dać do lodówki na całą noc. Następnego dnia pokroić na batoniki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (23)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń