Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe lody McFlurry to przepyszny, orzeźwiający, kremowy deser inspirowany popularnymi lodami z McDonald's. Takie lody to bardzo prosty w przygotowaniu smakołyk, który zauroczy nie jedno podniebienie, do ich przygotowania można użyć ulubione batony czy cukierki a także stopniować poziom słodkości dodając mniej mleka skodensowanego i więcej śmietanki kremówki w zależości od upodobań.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15621
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4698
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 367
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2898
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15621
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4698
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 367
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2898
Składniki
Do wysokiej miski wlewamy mocno schłodzoną śmietankę kremówkę i ubijamy ją na sztywno, pod koniec ubijania wlewamy mleko zagęszczone i całosć miksujemy jeszcze około 3 minut. Lody wstawiamy do zamrażalnika na kilka godzin lub na całą noc i jeszcze kilkakrotnie w trakcie mrożenia je miksujemy, aby uzyskać puszystą konsystencję i rozbić tworzące się kryształki lodu.
Batony umieszczamy w zamrażalniku na 1 godzinę. Zamrożone batony wkładamy do woreczka strunowego i rozbijamy je tłuczkiem do uzyskania pożądanej konsystencji.
W połowie czasu mrożenia, gdy masa lodowa będzie gęsta ale jeszcze nie zbita, dodajemy połowę pokruszonych batonów, wszystko razem łączymy i ponownie masę lodową wstawiamy do zamrażalnika. Tak przygotowane lody przekładamy do pucharków, posypujemy pozostałymi pokruszonymi batonami i dekorujemy miętą lub melisą.