Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe lody McFlurry to przepyszny, orzeźwiający, kremowy deser inspirowany popularnymi lodami z McDonald's. Takie lody to bardzo prosty w przygotowaniu smakołyk, który zauroczy nie jedno podniebienie, do ich przygotowania można użyć ulubione batony czy cukierki a także stopniować poziom słodkości dodając mniej mleka skodensowanego i więcej śmietanki kremówki w zależości od upodobań.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8384
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253682
Polecam.
Odsłon: 1477
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8384
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253682
Polecam.
Odsłon: 1477
Składniki
Do wysokiej miski wlewamy mocno schłodzoną śmietankę kremówkę i ubijamy ją na sztywno, pod koniec ubijania wlewamy mleko zagęszczone i całosć miksujemy jeszcze około 3 minut. Lody wstawiamy do zamrażalnika na kilka godzin lub na całą noc i jeszcze kilkakrotnie w trakcie mrożenia je miksujemy, aby uzyskać puszystą konsystencję i rozbić tworzące się kryształki lodu.
Batony umieszczamy w zamrażalniku na 1 godzinę. Zamrożone batony wkładamy do woreczka strunowego i rozbijamy je tłuczkiem do uzyskania pożądanej konsystencji.
W połowie czasu mrożenia, gdy masa lodowa będzie gęsta ale jeszcze nie zbita, dodajemy połowę pokruszonych batonów, wszystko razem łączymy i ponownie masę lodową wstawiamy do zamrażalnika. Tak przygotowane lody przekładamy do pucharków, posypujemy pozostałymi pokruszonymi batonami i dekorujemy miętą lub melisą.