Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne domowe pączki zapraszam po przepis
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666270
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 93
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 532
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5739
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 978
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 263
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666270
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 93
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 532
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5739
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 978
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 263
Składniki
Domowe pączki. Potrzebuję cukier puder do posypania pączków 100gr margaryny lub masła rozpuszczam i odstawiam do ostudzenia ,1 szkl ciepłego mleka,4 jajka ,0,5 szkl cukru ,aromat rumowy lub inny połowa ,cukier wanilinowy , mąka 1 kg Jajka ubijam z cukrem ,50 gr drożdży rozpuszczam w ciepłym mleku wlewam do jajek ,wsypuję mąkę, dodaję aromat ,wlewam margarynę ,gdyby ciasto było za gęste można dodać troszkę mleka lub maki gdy za rzadkie ,wyrobione ciasto odstawiam do wyrośnięcia na 1 godzinę pod ściereczką .wyrośnięte ciasto biorę połowę na stolnicę i wałkuję z niego grubszy placek wycinam szklanką krążki jak na pierogi ,pączki robię tak biorę 2 wycięte placki które rozwałkowuję na większe niż te wycięte szklanką na dolny placek wykładam powidła na wierzch kładę drugi placek i do nich przykładam szklankę i wycinam pączka nadmiar ciasta wykorzystam potem do kolejnych pączków wykonanie jest w filmie .Wyszły 32 sztuki zrobione pączki zostawiam jeszcze z 10 minut by podrosły .Smażę na rozgrzanym oleju na po obu stronach ,przestudzone posypuję cukrem pudrem .