Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sa naprawde pyszne;) polecam
Drożdże rozetrzyj z łyżką cukru, wymieszaj i pozostaw na chwilę do wyrośnięcia.
Margaryne roztop i przestudź.
Żółtka utrzyj z cukrem.
Przesiej mąkę do miski, dodaj utarte żółtka, wyrośnięte drożdże, mleko, alkohol, skórkę z cytryny i sól. Wyrób ciasto. Dodaj roztopiony tłuszcz i ponownie wyrabiaj ciasto, aż zacznie odstawać od ręki, a następnie przykryj ściereczką i pozostaw w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na około 30 minut.
Wyrośnięte ciasto wykładaj porcjami na stolnicę, lekko rozwałkuj i wycinaj szklanką krążki.
Na każdy krążek nałóż marmoladę, uformuj kulkę, dociśnij brzegi i ułóż na stolnicy posypanej mąką miejscem sklejania do dołu. Pozostaw do podrośnięcia na około 30 minut.
Tłuszcz podgrzej do takiej temp.peratury, w której wrzucony mały kawałek ciasta natychmiast wypłynie.
Wyrośnięte pączki wkładaj do gorącego tłuszczu. Gdy pączki się zrumienią przewróć je na drugą stronę.
Pączki wyjmuj łyżką cedzakową, osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku i posyp cukrem pudrem.
Jak nie mam czasu na ciasto drożdżowe i pączki, a dzieciaki marudzą mamooooo....
Odsłon: 10514
Ciasto bez pieczenia - jogurtowiec na zimno z musem truskawkowym. Przygotowan...
Odsłon: 2427
Łatwy torcik do zrobienia. Ładnie wygląda i dobrze smakuje.
Odsłon: 169
Przepis na ten oto torcik otrzymałam od kuzynki. Gdy jadłąm u niej bardzo mi...
Odsłon: 248
Ciasto bez pieczenia - jogurtowiec na zimno z musem truskawkowym. Przygotowan...
Odsłon: 2427
Łatwy torcik do zrobienia. Ładnie wygląda i dobrze smakuje.
Odsłon: 169
Przepis na ten oto torcik otrzymałam od kuzynki. Gdy jadłąm u niej bardzo mi...
Odsłon: 248
Składniki
Drożdże rozetrzyj z łyżką cukru, wymieszaj i pozostaw na chwilę do wyrośnięcia. Margaryne roztop i przestudź. Żółtka utrzyj z cukrem. Przesiej mąkę do miski, dodaj utarte żółtka, wyrośnięte drożdże, mleko, alkohol, skórkę z cytryny i sól. Wyrób ciasto. Dodaj roztopiony tłuszcz i ponownie wyrabiaj ciasto, aż zacznie odstawać od ręki, a następnie przykryj ściereczką i pozostaw w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na około 30 minut. Wyrośnięte ciasto wykładaj porcjami na stolnicę, lekko rozwałkuj i wycinaj szklanką krążki. Na każdy krążek nałóż marmoladę, uformuj kulkę, dociśnij brzegi i ułóż na stolnicy posypanej mąką miejscem sklejania do dołu. Pozostaw do podrośnięcia na około 30 minut. Tłuszcz podgrzej do takiej temp.peratury, w której wrzucony mały kawałek ciasta natychmiast wypłynie. Wyrośnięte pączki wkładaj do gorącego tłuszczu. Gdy pączki się zrumienią przewróć je na drugą stronę. Pączki wyjmuj łyżką cedzakową, osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku i posyp cukrem pudrem.
Przepisy Desery
Desery
Wieloowocowe ciasto serowe bez pieczenia
Desery
Tort poprzeczny bez pieczenia
Desery
Sernik na zimno z mascarpone
Desery
Babka z galaretek
Wieloowocowe ciasto serowe bez pieczenia
Proste, ale jakże efektowne ciasto bez pieczenia na bazie serka waniliowego i...
Odsłon: 4
Tort poprzeczny bez pieczenia
Łatwy torcik do zrobienia. Ładnie wygląda i dobrze smakuje.
Odsłon: 169