Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znane pralinki kokosowe z migdałem w środku to jedne z najbardziej popularnych słodyczy. Takie pyszności, w zdrowszej wersji możesz przygotować samodzielnie. Wystarczy zmieszać ze sobą kilka składników, zanurzyć w rozpuszczonej czekoladzie i gotowe. Domowe rafaello zachwycają intensywnym aromatem kokosa, a dodatek czekolady wynosi je na wyższy poziom smaku. Koniecznie wypróbujcie naszą propozycję.
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3461
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14744
Sałatka z grillowanych lub pieczonych warzyw i sera feta - kolorowa, pełna sm...
Odsłon: 39
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3461
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14744
Sałatka z grillowanych lub pieczonych warzyw i sera feta - kolorowa, pełna sm...
Odsłon: 39
Składniki
Pastę kokosową lekko podgrzej. Przełóż do miski wraz z wiórkami kokosowymi. Następnie dodaj ser mascarpone i słodzik, wszystko razem dokładnie wymieszaj.
Nabieraj porcje masy i formuj kulki wielkości dużego orzecha włoskiego, w środek każdej pralinki włóż migdał.
Czekoladę roztop w kąpieli wodnej.
Domowe rafaello zanurzaj w czekoladzie, odstawiaj do zastygnięcia. Każdą z pralinek, przed zastygnięciem czekolady obsyp dodatkowo wiórkami kokosowymi.