Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znane pralinki kokosowe z migdałem w środku to jedne z najbardziej popularnych słodyczy. Takie pyszności, w zdrowszej wersji możesz przygotować samodzielnie. Wystarczy zmieszać ze sobą kilka składników, zanurzyć w rozpuszczonej czekoladzie i gotowe. Domowe rafaello zachwycają intensywnym aromatem kokosa, a dodatek czekolady wynosi je na wyższy poziom smaku. Koniecznie wypróbujcie naszą propozycję.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 50
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 299
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 50
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 299
Składniki
Pastę kokosową lekko podgrzej. Przełóż do miski wraz z wiórkami kokosowymi. Następnie dodaj ser mascarpone i słodzik, wszystko razem dokładnie wymieszaj.
Nabieraj porcje masy i formuj kulki wielkości dużego orzecha włoskiego, w środek każdej pralinki włóż migdał.
Czekoladę roztop w kąpieli wodnej.
Domowe rafaello zanurzaj w czekoladzie, odstawiaj do zastygnięcia. Każdą z pralinek, przed zastygnięciem czekolady obsyp dodatkowo wiórkami kokosowymi.