Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masa mleczna połączona z orzechową z dodatkiem orzechów laskowych - idealny poczęstunek dla łasuchów <3
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 152
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1861
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14599
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19665
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 152
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1861
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14599
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19665
Składniki
Masa mleczna: Mleko zagotować razem z cukrem i ostudzić. Masło utrzeć mikserem na biały puch, dodać mleko z cukrem i mleko w proszku. Cały czas miksować, do uzyskania jednolitej masy. Masa orzechowa: Orzechy laskowe posiekać, podprażyć na suchej patelni. Masło zmiksować razem z nutellą i kakao, dodać posiekane orzechy laskowe, a także te zmielone. Wafle w moim wypadku przekroiłam na pół i w ten sposób przekładałam: na jedną połówkę wyłożyć masę orzechową i przykryć drugą połową. Wyłożyć masę mleczną, przykryć jeszcze jedną połówką wafla. Wierzch polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą i posypać posiekanymi orzechami włoskimi.