Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto jeść pomarańcze. Szczególnie teraz są najsmaczniejsze.
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 164
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 385
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 430
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 164
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 385
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 430
Składniki
Wyciśniety sok z pomarańczy z miąższem przelać do garnuszka. Doprowadzić do zagotowania. Dodać mąkę ziemniaczaną wymieszaną z zimną wodą. Mieszać, podgrzewać. Kiedy masa dostatecznie zgęstnieje zdjąć z gazu. Dodać cukier - taką ilość jaką lubimy, imbir, kurkumę. Dokładnie wymieszać. Można rozlać do miseczek. Udekorować plastrami pomarańczy. Smacznego