Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto jeść pomarańcze. Szczególnie teraz są najsmaczniejsze.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 111
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 70
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 111
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 70
Składniki
Wyciśniety sok z pomarańczy z miąższem przelać do garnuszka. Doprowadzić do zagotowania. Dodać mąkę ziemniaczaną wymieszaną z zimną wodą. Mieszać, podgrzewać. Kiedy masa dostatecznie zgęstnieje zdjąć z gazu. Dodać cukier - taką ilość jaką lubimy, imbir, kurkumę. Dokładnie wymieszać. Można rozlać do miseczek. Udekorować plastrami pomarańczy. Smacznego