Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto jeść pomarańcze. Szczególnie teraz są najsmaczniejsze.
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 185
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 27
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17403
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 185
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 27
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17403
Składniki
Wyciśniety sok z pomarańczy z miąższem przelać do garnuszka. Doprowadzić do zagotowania. Dodać mąkę ziemniaczaną wymieszaną z zimną wodą. Mieszać, podgrzewać. Kiedy masa dostatecznie zgęstnieje zdjąć z gazu. Dodać cukier - taką ilość jaką lubimy, imbir, kurkumę. Dokładnie wymieszać. Można rozlać do miseczek. Udekorować plastrami pomarańczy. Smacznego