Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dorayaki, czyli małe, słodkie japońskie naleśniki przełożone pastą z czerwonej fasoli lub słodkim kremem. Czym japońskie dorayaki różnią się od amerykańskich pancakes? Chodź z wyglądu dorayaki przypominają klasyczne pancakes, to jednak są od nich bardziej puszyste. Przypominają biszkopty. Do ciasta na dorayaki dodajemy miód, który nadaje im przyjemny, słodki smak. Kolejną różnicą jest sposób podania - dorayaki składamy na kształt kanapki z nadzieniem w środku. Jak smażyć dorayaki? Dorayaki najlepiej smażyć na nieprzywierającej patelni, pod przykryciem, na wolnym ogniu z dwóch stron na złoty kolor. Ważne, żeby placuszki ładnie i równo wyrosły.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 305
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4374
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1855
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3615
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30585
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 305
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4374
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1855
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3615
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30585
Składniki
Do miski wbij jajka, wsyp cukier, wlej mleko i dodaj miód. Składniki ubij rózgą kuchenną. Następnie dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. Ciasto na dorayaki dokładnie wymieszaj.
Dorayaki nakładaj małą chochelką na rozgrzaną patelnię. Smaż z jednej strony pod przykryciem przez około 2 minuty. Następnie przewróć na drugą stronę i smaż przez kolejną minutę.
Dorayaki przełóż pastą anko, dżemem bądź kremem czekoladowym. Smacznego!