Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchny drożdżowy spód, puszysta serowa masa i migdałowa kruszonka. Mniam. :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13989
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15794
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6401
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13989
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15794
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6401
Składniki
Zagnieść wszystkie składniki na ciasto i odstawić przykryte w ciepłe miejsce na ok. 60 minut.
Piekarnik nagrzać do 190 stopni. Dużą blachę (30x40cm) wysmarować masłem.
Wymieszać składniki masy serowej. Ciasto drożdżowe ponownie zagnieść i rozwałkować na blasze. Na cieście rozłożyć równomiernie masę serową. Piec ok. 20 minut na najniższym poziomie piekarnika.
Masło, cukier, miód i śmietanę podgrzewać w garnku, aż cukier się rozpuści. Dodać migdały i płatki owsiane.
Podpieczone ciasto wyjąć z piekarnika i rozłożyć na wierzchu masę migdałową. Wstawić do piekarnika i piec kolejne 20 minut. Smacznego :)