Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
\"Coś na ząb\"... Wbrew pozorom nie trzeba dużo czasu, aby powstały. Najlepiej smakują gdy są jeszcze ciepłe.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1400
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101642
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6104
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1400
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101642
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6104
Składniki
Do garnuszka wkładamy chałwę, zalewamy mlekiem, podgrzewamy na wolnym ogniu. Przez cały czas mieszamy chałwę, aż całkowicie nam się rozpuści w mleku. Odstawiamy do przestudzenia, dodajemy drożdże, mieszamy. Do malaksera wsypujemy mąkę, wbijamy 3 jajka, dodajemy cukier i odrobinę soli. Na końcu wlewamy drożdże z mlekiem. Całość miksujemy. Ciasto odstawiamy do wyrośnięcia .
Na stolnicy wysypanej mąką kładziemy porcję ciasta drożdżowego, robimy cienki wałeczek, który następnie zwijamy w taki sposób jak na zdjęciu.
Drożdżówki smarujemy żółtkiem, posypujemy cukrem kandyzowanym, następnie układamy na blasze wyłożonej folią aluminiową. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 10 minut, dopiekamy przez kolejne 10 minut w 170 stopniach
Smacznego!