Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowity kąsek dla każdego.
Ser wymieszać z 2 jajkami dodać rodzynki ( dosłodzić wg. uznania)- nie może być zbyt luźny
Mleko lekko podgrzać, dodać 7 łyżek cukru i drożdże- poczekać aż urosną.
Mąkę przesiać, dodać masło wszystko razem posiekać. Dodać 3 jajka, drożdże z mlekiem i resztę cukru.
Zagnieść ciasto, odstawić na ok.2 godz. do lodówki.
Wyrośnięte ciasto przekroić na 4 części.
Każdą rozwałkować na kształt prostokąta, wyłożyć porcję sera, zwinąć w rulon i pokroić na porcje.
Każdą drożdżówkę posmarować rozkłóconym jajkiem lub mlekiem.
Piec w dobrze nagrzanym piekarniku 180-200 st. ok. 30-40 min (termoobieg) lub troszkę dłużej przy "góra- dół" ( trzeba obserwować).
* Z takiej ilości wyszło mi 40 drożdżówek
Zapraszam do wypróbowania przepisu :)
Danie u mnie w rodzinie było od dziecka, smakowało nam, i obecnie też smakuje...
Odsłon: 8961
Dzisiaj przepis na pyszne i bardzo łatwe do zrobienia kluski leniwe. Zrobiłam...
Odsłon: 37138
Pyszna i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 1403
Kolejna pyszna odsłona cukinii!
Odsłon: 198
Smaczna wieprzowa mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego, w osłonce termokurcz...
Odsłon: 155
Dzisiaj przepis na pyszne i bardzo łatwe do zrobienia kluski leniwe. Zrobiłam...
Odsłon: 37138
Pyszna i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 1403
Kolejna pyszna odsłona cukinii!
Odsłon: 198
Smaczna wieprzowa mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego, w osłonce termokurcz...
Odsłon: 155
Składniki
Ser wymieszać z 2 jajkami dodać rodzynki ( dosłodzić wg. uznania)- nie może być zbyt luźny
Mleko lekko podgrzać, dodać 7 łyżek cukru i drożdże- poczekać aż urosną.
Mąkę przesiać, dodać masło wszystko razem posiekać. Dodać 3 jajka, drożdże z mlekiem i resztę cukru. Zagnieść ciasto, odstawić na ok.2 godz. do lodówki.
Wyrośnięte ciasto przekroić na 4 części. Każdą rozwałkować na kształt prostokąta, wyłożyć porcję sera, zwinąć w rulon i pokroić na porcje. Każdą drożdżówkę posmarować rozkłóconym jajkiem lub mlekiem.
Piec w dobrze nagrzanym piekarniku 180-200 st. ok. 30-40 min (termoobieg) lub troszkę dłużej przy "góra- dół" ( trzeba obserwować). * Z takiej ilości wyszło mi 40 drożdżówek Zapraszam do wypróbowania przepisu :)
Przepisy Desery
Desery
Lody chałwowe
Desery
Puszysty i delikatny sernik z owocami
Desery
Sernik czekoladowy
Desery
Ciasteczka Cookies - przepis na amerykańskie ciastka z czekoladą
Lody chałwowe
Znakomita propozycja na domowe lody chałwowe.
Odsłon: 29
Puszysty i delikatny sernik z owocami
Domowy sernik, ten, przypominający smak dzieciństwa i najmilsze chwile lubi c...
Odsłon: 3079