Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2401
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4544
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1616
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 488
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2401
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4544
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1616
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 488
Składniki
Ser wymieszać z 2 jajkami dodać rodzynki ( dosłodzić wg. uznania)- nie może być zbyt luźny
Mleko lekko podgrzać, dodać 7 łyżek cukru i drożdże- poczekać aż urosną.
Mąkę przesiać, dodać masło wszystko razem posiekać. Dodać 3 jajka, drożdże z mlekiem i resztę cukru. Zagnieść ciasto, odstawić na ok.2 godz. do lodówki.
Wyrośnięte ciasto przekroić na 4 części. Każdą rozwałkować na kształt prostokąta, wyłożyć porcję sera, zwinąć w rulon i pokroić na porcje. Każdą drożdżówkę posmarować rozkłóconym jajkiem lub mlekiem.
Piec w dobrze nagrzanym piekarniku 180-200 st. ok. 30-40 min (termoobieg) lub troszkę dłużej przy "góra- dół" ( trzeba obserwować). * Z takiej ilości wyszło mi 40 drożdżówek Zapraszam do wypróbowania przepisu :)