Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 296 Ocena: 1430
Dodano: 29.08.2019
Odsłon: 774
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Blaszkę do pieczenia 25x36cm wyłożyć papierem do pieczenia.Białka oddzielić od żółtek.Białka ubić na sztywno stopniowo dodając cukier.Żółtka ubić.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia .Wszystkie składniki razem delikatnie wymieszać.Podzielić na dwie części .Do jednej dodać 2 łyżki kakao i 2 łyżki wody wymieszać.Na blaszkę układać naprzemiennie białe i ciemne ciasto.Piekarnik rozgrzać do 180 stopni ,piec 20 min. lub do suchego patyczka.
Ciasto po wystudzeniu przekroić na połowę.
Konfiturę rozgrzać w garnku do zagotowania ,wsypać galaretkę truskawkową ,dokładnie wymieszać ,przestudzoną wyłożyć na jedną część ciasta.Schłodzić.
Galaretki cytrynowe rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody.Gdy zaczynają tężeć ubić na sztywno śmietanę dodając stopniowo serek i galaretkę.Wyłożyć na ciasto.
Przykryć drugą połową ciasta. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej polać po cieście ,posypać wiórkami kokosowymi.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

SlodkoSlodka83 29 sierpnia 2019Zgłoś do usunięcia
Pyszne ciacho :-) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

szpileczkiibabeczkiblog 29 sierpnia 2019Zgłoś do usunięcia
Fajne ciacho ;) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

slodkisentyment 29 sierpnia 2019Zgłoś do usunięcia
Pysznie :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz