Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia świetnie sprawdza się jako dodatek do deserów, np. muffinek. Świetna, szybka propozycja do popołudniowej kawy ;)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5536
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1023
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12027
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5130
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1455
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5536
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1023
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12027
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5130
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1455
Składniki
Dynię zetrzeć na drobnych oczkach. Następnie dodać jaja, olej i cukier, zmiksować. Potem dodać mąkę, proszek do pieczenia i cynamon, wymieszać. Na końcu dodać płatki migdałowe, połączyć.
Ciasto przełożyć do papilotek, do 2/3 wysokości. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 30-40 min. Po upieczeniu ostudzić. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, polać nią muffinki i posypać płatkami migdałowymi lub mielonymi orzechami włoskimi. Smacznego!