Do góry

Desery Przepis na:

Dyniowe muffinki

Dyniowe muffinki

Autor:

Przepisów i artykułów: 454 Ocena: 4705

Dodano:

Odsłon: 104

Dynia świetnie sprawdza się jako dodatek do deserów, np. muffinek. Świetna, szybka propozycja do popołudniowej kawy ;)

Składniki

  • Ciasto :
  • dynia 400 g
  • cukier 250 g
  • mąka pszenna 300 g
  • płatki migdałowe 50 g
  • olej 175 g
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • cynamon 1 łyżeczka
  • jaja 4 szt
  • Polewa :
  • czekolada gorzka 50 g
  • płatki migdałowe 50 g
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Dynię zetrzeć na drobnych oczkach. Następnie dodać jaja, olej i cukier, zmiksować. Potem dodać mąkę, proszek do pieczenia i cynamon, wymieszać. Na końcu dodać płatki migdałowe, połączyć.

  2. Ciasto przełożyć do papilotek, do 2/3 wysokości. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 30-40 min. Po upieczeniu ostudzić. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, polać nią muffinki i posypać płatkami migdałowymi lub mielonymi orzechami włoskimi.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 04 lutego Fajne ciacha i na dodatek z migdałami i czekoladą :) To lubię, pychotka :D

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń