Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od lat jesteśmy zauroczeni tym ciastem. Jest proste, szybkie i zawsze wychodzi. A smakuje obłędnie. Inspiracja - przepis Anety G.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6441
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2039
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6441
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2039
 
         
         
                Składniki
Blaszka 24 X 24 cm, wyłożona folią przezroczystą. Śmietana i serek powinny być dobrze schłodzone. Śmietankę miksujemy na sztywną masę. Dzielimy na dwie części. Do dobrze rozmieszanego serka dodajemy początkowo 2-3 łyżki śmietany i 3 łyżki przesianego cukru pudru z cukrem waniliowym. Dodajemy resztę śmietany i krótko miksujemy do gładkiej masy. Do drugiej części dodajemy puree z dyni, i 3 łyżki pudru. Delikatnie łączymy do połączenia. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i zostawiamy do wystudzenia. Mieszając wlewamy do masy dyniowej.
W blaszce układamy : *herbatniki * 1/3 kremu z dyni * połowę kremu śmietankowego. *herbatniki *krem z dyni * krem śmietankowy *herbatniki *krem z dyni Na wierz ścieramy czekoladę. Wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc.