Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od lat jesteśmy zauroczeni tym ciastem. Jest proste, szybkie i zawsze wychodzi. A smakuje obłędnie. Inspiracja - przepis Anety G.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1816
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1816
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Blaszka 24 X 24 cm, wyłożona folią przezroczystą. Śmietana i serek powinny być dobrze schłodzone. Śmietankę miksujemy na sztywną masę. Dzielimy na dwie części. Do dobrze rozmieszanego serka dodajemy początkowo 2-3 łyżki śmietany i 3 łyżki przesianego cukru pudru z cukrem waniliowym. Dodajemy resztę śmietany i krótko miksujemy do gładkiej masy. Do drugiej części dodajemy puree z dyni, i 3 łyżki pudru. Delikatnie łączymy do połączenia. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i zostawiamy do wystudzenia. Mieszając wlewamy do masy dyniowej.
W blaszce układamy : *herbatniki * 1/3 kremu z dyni * połowę kremu śmietankowego. *herbatniki *krem z dyni * krem śmietankowy *herbatniki *krem z dyni Na wierz ścieramy czekoladę. Wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc.