Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto z wykorzystaniem owoców kandyzowanych.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1239
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5770
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8807
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18369
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1239
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5770
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8807
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18369
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Prostokątną formę (30x20 cm) wyłożyć papierem do pieczenia.
Zmiksować wszystkie składniki oprócz owoców, czekoladek, wody/soku, pudru i wiórków kokosowych. Owoce i czekoladki dodać na końcu i delikatnie wymieszać. Przełożyć do formy i piec ok. 30 minut.
Po upieczeniu całkowicie ostudzić.
Cukier puder wymieszać z wodą i sokiem cytrynowym. Lukrem posmarować wierzch ciasta. Posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego :)