Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie i puszyste muffiny z dyni piżmowej. A sekret tkwi w innym składniku.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 52
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 582
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2014
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4010
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 52
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 582
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2014
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4010
Składniki
Wszystkie składniki bez żurawiny lub rodzynek włożyć do głębokiego naczynia. Kolejność nieważna. I tu uwaga!!! Zamiast mleka około 1 szklanki soku z dyni ( powstałego po odcedzeniu dyni). Soku jest sporo gdy dynia postoi 1-2 dni w lodówce. To tak przez przypadek. Ale wyszło na dobre. Zmiksować i pozostawić na 1/2 godziny aby ciasto odpoczęło. Nałożyć do foremek po 2 łyżki, wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 15-20 minut. Smacznego!!!