Do góry

Desery Przepis na:

Eksperymentalne muffiny z dyni piżmowej.

Eksperymentalne muffiny z dyni piżmowej.

Autor:

Przepisów i artykułów: 94 Ocena: 947

Dodano:

Odsłon: 356

Lekkie i puszyste muffiny z dyni piżmowej. A sekret tkwi w innym składniku.

Składniki

  • 2 szklanki upieczonej i odsączonej dyni. 1 szklanka mąki
  • 1/2 szklanka oleju 1 jajko
  • 2/3 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki przyprawy korzennej do pierników
  • 1 szklanka soku z dyni
  • kilkanaście kropel aromatu waniliowego
  • garść rodzynek lub żurawin suszonych
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Eksperymentalne muffiny z dyni piżmowej.

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki bez żurawiny lub rodzynek włożyć do głębokiego naczynia. Kolejność nieważna.
    I tu uwaga!!!
    Zamiast mleka około 1 szklanki soku z dyni ( powstałego po odcedzeniu dyni). Soku jest sporo gdy dynia postoi 1-2 dni w lodówce. To tak przez przypadek. Ale wyszło na dobre.


    Zmiksować i pozostawić na 1/2 godziny aby ciasto odpoczęło.
    Nałożyć do foremek po 2 łyżki, wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 15-20 minut.


    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń