Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam przepis na szybkie i mega smaczne muffiny z brzoskwiniami, zanim piekarnik się rozgrzeje ciasto jest już gotowe. Idealny przepis na święta, urodziny czy imieniny. Polecam serdecznie :-) https://youtu.be/NCQIzQ5UaVE
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34114
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1292
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113569
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34114
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1292
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113569
Składniki
Do większej miski przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, mieszamy delikatnie, następnie dodajemy resztę składników z listy, zostawiamy tylko brzoskwinie, całość dokładnie i energicznie mieszamy aż uzyskamy jednolitą masę. Następnie na blat rozkładamy 12 papilotek, do każdej wlewamy po 1 łyżce ciasta, następnie rozdrobnioną brzoskwinię, po kilka kosteczek na sztukę. Na koniec dolewamy po 1 łyżce ciasta na górę i przekładamy formy papierowe do formy metalowej. Rozgrzewamy piekarnik na 180 stopni góra dół bez termoobiegu, wkładamy blachę do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 25 minut. Po tym czasie blachę wyciągamy, gdy babeczki ostygną posypujemy je cukrem pudrem. Gotowe !!! Smacznego :-)