Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spodziewacie się wizyty gości i chcecie przygotować dla nich słodki poczęstunek? Ten przepis sprawdzi się idealnie! To ciasto przygotujecie w ekspresowym tempie i to bez użycia piekarnika. Uda się każdemu, nawet początkującym kucharzom.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4138
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11333
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6501
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5481
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13523
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5297
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4138
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11333
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6501
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5481
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13523
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5297
Składniki
2 szklanki mleka przelewamy do rondelka, dodajemy cukier, cukier waniliowy. Całość zagotowujemy.
W pozostałej części mleka rozpuszczamy 2 opakowania budyniu oraz mąkę ziemniaczaną. Następnie dodajemy żółtka. Składniki mieszamy i przelewamy do gorącego mleka z cukrem. Masę energicznie mieszamy do momentu uzyskania, gęstej, jednolitej konsystencji.
Gotową masę budyniową przykrywamy i odstawiamy do całkowitego wystudzenia.
Do miski wrzucamy miękkie masło i zaczynamy je miksować. Stopniowo dodajemy po łyżce przestudzonej masy budyniowej.
Kwadratową blaszkę (24 x 24 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Na spód układamy warstwę krakersów. Przykrywamy je 1/3 częścią kremu. Ponownie wykładamy krakersy i krem. Czynność powtarzamy.
Pozostałe krakersy kruszymy. Wysypujemy je na górę ciasta.
Gotowe ciasto wstawiamy na minimum godzinę do lodówki. Po tym czasie jest gotowe do jedzenia.