Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 277 Ocena: 13826
Dodano: 08.07.2018
Odsłon: 1894
5-6 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Budynie Wmieszać w 100 ml mleka a pozostałe 500 ml zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozpuszczony budyń cały czas mieszając.
Po zagotowaniu zdjąć z ognia. Do budyniu dodać masło pokrojone na mniejsze kawałki i wymieszać do całkowitego rozpuszczenia się masło i połączenia składników. Odstawić do lekkiego przestudzenia.
Tortownicę o wymiarach 24 cm wyłożyć biszkoptami. Masę budyniową przelać do tortownicy, równomiernie rozsmarować i odstawić do lodówki do schłodzenia na ok. 30 min.
W tym czasie galaretki rozpuścić w 2 i 1/2 szklankach wrzącej wody. Odstawić do przestudzenia.
Czereśnie wypestkować.
Na lekko schłodzoną masę budyniową wyłożyć czereśnie i wylać przestudzoną galaretkę.
Całość schłodzić w lodówce przez kilka godzin.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

SlodkoSlodka83 08 lipca 2018Zgłoś do usunięcia
Szybkie i smaczne0 Kto głosował? | Odpowiedz