Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe ciasto z masą budyniową, galaretką i czereśniami
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 472
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 906
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 206
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 472
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 906
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 206
Składniki
Budynie Wmieszać w 100 ml mleka a pozostałe 500 ml zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozpuszczony budyń cały czas mieszając. Po zagotowaniu zdjąć z ognia. Do budyniu dodać masło pokrojone na mniejsze kawałki i wymieszać do całkowitego rozpuszczenia się masło i połączenia składników. Odstawić do lekkiego przestudzenia. Tortownicę o wymiarach 24 cm wyłożyć biszkoptami. Masę budyniową przelać do tortownicy, równomiernie rozsmarować i odstawić do lodówki do schłodzenia na ok. 30 min. W tym czasie galaretki rozpuścić w 2 i 1/2 szklankach wrzącej wody. Odstawić do przestudzenia. Czereśnie wypestkować. Na lekko schłodzoną masę budyniową wyłożyć czereśnie i wylać przestudzoną galaretkę. Całość schłodzić w lodówce przez kilka godzin.