Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, czekoladowe ciasto z czereśniami to idealny wypiek do popołudniowej kawy.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1392
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11184
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4053
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1399
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1392
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11184
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4053
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1399
Składniki
Czereśnie umyć osuszyć i wydrylować, pokroić na połówki. Mąkę z proszkiem, solą, sodą i kakao przesiać. Czekoladę posiekać.
Jajka wbić do miski i zmiksować na puszysto stopniowo dosypując cukier i cukier waniliowy. Do ubitych jajek dodać partiami mąkę z dodatkami oraz olej i mleko. Do ciasta wsypać 3/4 posiekanej czekolady.
Ciasto przelać do blaszki (24 cm x 29 cm) na wierzchu poukładać czereśnie i posypać resztą czekolady. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok. 50 minut do tzw. suchego patyczka. Wystudzić na kratce i posypać cukrem pudrem.