Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, czekoladowe ciasto z czereśniami to idealny wypiek do popołudniowej kawy.
Przepis na pyszny sernik który zawsze wychodzi .
Odsłon: 521
Dynia nie musi być nudna!
Odsłon: 30
Błyskawiczna sałatka z trzech składników idealna dla niespodziewanych gości l...
Odsłon: 3424
Bardzo smaczny deser tiramisu, dlatego robię go często. Krem do deseru zrobio...
Odsłon: 512
Przepis na pyszny sernik który zawsze wychodzi .
Odsłon: 521
Dynia nie musi być nudna!
Odsłon: 30
Błyskawiczna sałatka z trzech składników idealna dla niespodziewanych gości l...
Odsłon: 3424
Bardzo smaczny deser tiramisu, dlatego robię go często. Krem do deseru zrobio...
Odsłon: 512
Składniki
Czereśnie umyć osuszyć i wydrylować, pokroić na połówki. Mąkę z proszkiem, solą, sodą i kakao przesiać. Czekoladę posiekać.
Jajka wbić do miski i zmiksować na puszysto stopniowo dosypując cukier i cukier waniliowy. Do ubitych jajek dodać partiami mąkę z dodatkami oraz olej i mleko. Do ciasta wsypać 3/4 posiekanej czekolady.
Ciasto przelać do blaszki (24 cm x 29 cm) na wierzchu poukładać czereśnie i posypać resztą czekolady. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok. 50 minut do tzw. suchego patyczka. Wystudzić na kratce i posypać cukrem pudrem.