Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj tłusty czwartek, więc obowiązkowo pączki muszą być, ale jeśli nie udało Ci się ich jeszcze przygotować to nic straconego, zapraszam na ekspresowe oponki serowe. Mój syn je uwielbia!
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 139
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 52
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 139
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 52
Składniki
Mąkę i sodę oczyszczoną przesiać przez sitko, następnie dodać rozdrobniony biały ser i pozostałe składniki cukier waniliowy, jajko oraz śmietanę lub jogurt. Wszystko razem zmiksować na delikatnych obrotach. Gotowe ciasto wyłożyć na stół posypany mąką i rozwałkować na grubości około 1 - 2 cm. Wycinac kółeczka ( ja użyłam pucharków do lodu), środek też wyciąć mniejszym naczyniem (ja użyłam kieliszka). Tak przygotowane oponki smażyć na rozgrzanym smalcu, ok 1-2 minuty na każdej stronie. Następnie wyłożyć na ręcznik papierowy, aby odsączyć tłuszcz.
Gdy oponki wystygną polać roztopiona w kąpieli wodnej czekoladą. Dekorować czym dusza zapragnie :)
Smacznego :)
:)