Do góry

Desery Przepis na:

Ekspresowe pierniczki.

Ekspresowe pierniczki.

Autor:

Przepisów i artykułów: 39 Ocena: 474

Dodano:

Odsłon: 556

Są mięciutkie i rozpływają się w ustach.

Składniki

  • 2 czubate szklanki maki
  • ! szklanka cukru
  • 170 g.śmietany 18%
  • 1 jajko
  • 1 cubata łyżka przyprawy do piernika
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • szczypta soli
  • skórka starta z 1 pomarańczy
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ekspresowe pierniczki.

Przygotowanie

  1. Do miski wsypać cukier.
    Dodać sodę oczyszczoną,wlać śmietanę i wbić jajko.
    Składniki zmiksować.
    Następnie wsypać przyprawę do piernika,mąkę,sól oraz skórkę z pomarańczy.
    Całość wymieszać za pomocą łyżki.

  2. Wilgotnymi dłońmi formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,zostawiając pomiędzy nimi odstępy.
    Piec przez 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń