Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są mięciutkie i rozpływają się w ustach.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 147
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 147
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Do miski wsypać cukier. Dodać sodę oczyszczoną,wlać śmietanę i wbić jajko. Składniki zmiksować. Następnie wsypać przyprawę do piernika,mąkę,sól oraz skórkę z pomarańczy. Całość wymieszać za pomocą łyżki.
Wilgotnymi dłońmi formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,zostawiając pomiędzy nimi odstępy. Piec przez 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.