Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny byskawicznie robiący się deser, który nie wymaga pieczenia i można go wykonać w mgnieniu oka, a przy tym bardzo smaczny i znikający tak samo szybko jak powstaje. Nie wierzycie? Sprawdźcie sami…
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4179
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 226
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 753
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3601
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 743
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4179
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 226
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 753
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3601
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 743
Składniki
1) Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu, ale w połowie podanej ilości mleka, a następnie odstawić do wystudzenia (żeby nie powstał korzuch, budyń przykryć folią spożywczą tak, aby do nigo przylegała). 2) Mocno schłodzoną śmietankę ubić na sztywną pianę. 3) Cały czas mieszając mikserem na wolnych obrotach, do ubitej śmietanki partiami dodawać wystudzony budyń. 4) Kawę rozpuścić w 125 ml goracej wody, wystudzić i przelać do płytkiego naczynia. 5) Biszkopty namaczać w kawie i układać po dwa na dnie każdej szklanki lub pucharka. 6) Na biszkopty nałożyć warstwę kremu, kilka plasterków banana i posypać startą czekoladą. 7) Deser przełożyć kolejną warstwą 2 namoczonych w kawie biszkoptów, kremem, zakończyć kilkoma plasterkami banana i ponownie posypać startą czekoladą. 8) Przygotowany deser przed podaniem schłodzić w lodówce przez kilka minut.