Do góry

Desery Przepis na:

Eton mess

Eton mess

Autor:

Przepisów i artykułów: 675 Ocena: 10826

Dodano:

Odsłon: 12993

Sezon truskawkowy w pełni, widać to na targach, blogach i na naszych stołach :-) zrobiłam dziś coś prostego i bardzo smacznego. Bałagan z Eton - deser w kolorach narodowych :-)

Składniki

  • truskawki ok. 40 dag
  • bezy małe 10 dag
  • śmietanka 30% 400 ml
  • cukier puder 1 pełna łyżka
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Eton mess

Przygotowanie

  1. Umyte i odszypułkowane truskawki pokroić na ćwiartki. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem, dodać pokruszone bezy i wymieszać łyżką. Do pucharków włozyć truskawki, przykryć masą śmietanowo-bezową i ozdobić truskawkami. Podawać odrazu, aby bezy się nie rozpuściły. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kasiulka90 02 czerwca 2014 Robiłam ten deser na kuchni w anglii :) polecam do śmietany dodać wanilię, zmiszać z bezami, na góre gałke lodu waniliowego i oblane musem truskawkowym:)! niebo dla podniebienia:) dziękuje za przypomnienie:)! Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 01 czerwca 2014 Podoba mi się prostota tego deseru, urocze plenerowe zdjęcia :) Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

lidka5x5 31 maja 2014 Truskawki mamy teraz rzeczywiście na każdym kroku i nigdy chyba nie mamy ich dość.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń