Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaki z głębi ziemi.
Mąkę pszenną przesiej, wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Miękkie masło ucieraj wbijając po jednym jajku. Dalej ucierając, do masy stopniowo dosypuj cukier i oba rodzaje mąki. Wlej mleko i wsyp suchy mak, dodaj zapach.
Formę na babkę nasmaruj tłuszczem, wysyp bułkę tartą, napełnij ciastem makowym.
Piecz 50 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180 st. C.Gotową babkę przestudź, wytrząśnij z formy i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Cukier puder utrzyj na gładko z sokiem z cytryny i ewentualnie łyżką wody(jeśli masa jest zbyt gęsta). Gdy lukier stanie się śnieżnobiały, posmaruj nim babkę. Udekorowanie pozostawiam każdemu z Was.
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 1490
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 343
Fenomenalna tarta, sprawdzi się zarówno jako danie obiadowe dla całej rodziny...
Odsłon: 36
Dzisiaj przepis na pyszne i bardzo łatwe do zrobienia kluski leniwe. Zrobiłam...
Odsłon: 329
Bardzo dobre ciasto. Słodycz ciasta przełamana kwasowością owoców i chrupką b...
Odsłon: 186
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 1490
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 343
Fenomenalna tarta, sprawdzi się zarówno jako danie obiadowe dla całej rodziny...
Odsłon: 36
Dzisiaj przepis na pyszne i bardzo łatwe do zrobienia kluski leniwe. Zrobiłam...
Odsłon: 329
Bardzo dobre ciasto. Słodycz ciasta przełamana kwasowością owoców i chrupką b...
Odsłon: 186
Składniki
Mąkę pszenną przesiej, wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Miękkie masło ucieraj wbijając po jednym jajku. Dalej ucierając, do masy stopniowo dosypuj cukier i oba rodzaje mąki. Wlej mleko i wsyp suchy mak, dodaj zapach.
Formę na babkę nasmaruj tłuszczem, wysyp bułkę tartą, napełnij ciastem makowym.
Piecz 50 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180 st. C.Gotową babkę przestudź, wytrząśnij z formy i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Cukier puder utrzyj na gładko z sokiem z cytryny i ewentualnie łyżką wody(jeśli masa jest zbyt gęsta). Gdy lukier stanie się śnieżnobiały, posmaruj nim babkę. Udekorowanie pozostawiam każdemu z Was.
Przepisy Desery
Desery
Puszysty sernik z mlekiem w proszku
Desery
Wariacje : szarlotka z borówkami i bezą
Desery
Ciasto Biedaczek
Desery
Malinowy Chruśniak
Puszysty sernik z mlekiem w proszku
Sernik ma różne oblicza. Wolisz ten ciężki, wilgotny, lekko kwaskowy? Czy kre...
Odsłon: 102
Wariacje : szarlotka z borówkami i bezą
Bardzo dobre ciasto. Słodycz ciasta przełamana kwasowością owoców i chrupką b...
Odsłon: 186