Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto zna chyba każdy. Ja go wcześniej nie robiłam, więc postanowiłam to nadrobić. Jest pyyyyyyyszne :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8228
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1185
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9995
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4572
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 607
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8228
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1185
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9995
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4572
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 607
Składniki
Ciasto: 1 kostkę margaryny rozpuścić i odstawić do wystygnięcia. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jaja ucieramy z cukrem na puszystą masę. Ucierając dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i rozpuszczoną margarynę. Ciasto dzielimy na 2 części. Do jednej dodajemy kakao i mleko. Formę prostokątną do pieczenia smarujemy margaryną i posypujemy mąką. Wykładamy jasną część ciasta, na to część z kakao i układamy wiśnie lekko je dociskając. Formę wstawiamy do piekarnika i pieczmy około 35 minut w 180 st. C
Krem: Budyń gotujemy i ostudzamy. Miksujemy z 1 kostką margaryny. Wykładamy na ostudzone ciasto. Polewa: W rondelku podgrzewamy śmietankę i dodajemy połamaną czekoladę i mieszamy, masa musi być gładka i lśniąca. Ostudzamy. Polewamy na ciasto. Ciasto wstawiamy do lodówki by stężało.