Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto zna chyba każdy. Ja go wcześniej nie robiłam, więc postanowiłam to nadrobić. Jest pyyyyyyyszne :)
Ciasto:
1 kostkę margaryny rozpuścić i odstawić do wystygnięcia. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jaja ucieramy z cukrem na puszystą masę. Ucierając dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i rozpuszczoną margarynę. Ciasto dzielimy na 2 części. Do jednej dodajemy kakao i mleko. Formę prostokątną do pieczenia smarujemy margaryną i posypujemy mąką. Wykładamy jasną część ciasta, na to część z kakao i układamy wiśnie lekko je dociskając. Formę wstawiamy do piekarnika i pieczmy około 35 minut w 180 st. C
Krem:
Budyń gotujemy i ostudzamy. Miksujemy z 1 kostką margaryny. Wykładamy na ostudzone ciasto.
Polewa:
W rondelku podgrzewamy śmietankę i dodajemy połamaną czekoladę i mieszamy, masa musi być gładka i lśniąca. Ostudzamy. Polewamy na ciasto. Ciasto wstawiamy do lodówki by stężało.
Pulchne ciasto bez dodatku jajek, skrywające w sobie kawałki śliwek. Błyskawi...
Odsłon: 5147
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 86
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 433
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 350
Zapiekane pieczarki z kurczakiem to niezwykle smaczne i sycące danie, które m...
Odsłon: 453
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 86
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 433
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 350
Zapiekane pieczarki z kurczakiem to niezwykle smaczne i sycące danie, które m...
Odsłon: 453
Składniki
Ciasto: 1 kostkę margaryny rozpuścić i odstawić do wystygnięcia. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jaja ucieramy z cukrem na puszystą masę. Ucierając dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i rozpuszczoną margarynę. Ciasto dzielimy na 2 części. Do jednej dodajemy kakao i mleko. Formę prostokątną do pieczenia smarujemy margaryną i posypujemy mąką. Wykładamy jasną część ciasta, na to część z kakao i układamy wiśnie lekko je dociskając. Formę wstawiamy do piekarnika i pieczmy około 35 minut w 180 st. C
Krem: Budyń gotujemy i ostudzamy. Miksujemy z 1 kostką margaryny. Wykładamy na ostudzone ciasto. Polewa: W rondelku podgrzewamy śmietankę i dodajemy połamaną czekoladę i mieszamy, masa musi być gładka i lśniąca. Ostudzamy. Polewamy na ciasto. Ciasto wstawiamy do lodówki by stężało.
Przepisy Desery
Desery
Kremówka
Desery
Ciasto z rabarbarem
Desery
Zawijaski drożdżowe z serem i jagodami
Desery
Tiramisu truskawkowe.
Kremówka
Klasyczna kremówka, to ciasto, które wymaga czasu na jej przygotowanie, lecz...
Odsłon: 4
Ciasto z rabarbarem
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 86