Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto zna chyba każdy. Ja go wcześniej nie robiłam, więc postanowiłam to nadrobić. Jest pyyyyyyyszne :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11518
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1235
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12094
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2376
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11518
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1235
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12094
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2376
Składniki
Ciasto: 1 kostkę margaryny rozpuścić i odstawić do wystygnięcia. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jaja ucieramy z cukrem na puszystą masę. Ucierając dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i rozpuszczoną margarynę. Ciasto dzielimy na 2 części. Do jednej dodajemy kakao i mleko. Formę prostokątną do pieczenia smarujemy margaryną i posypujemy mąką. Wykładamy jasną część ciasta, na to część z kakao i układamy wiśnie lekko je dociskając. Formę wstawiamy do piekarnika i pieczmy około 35 minut w 180 st. C
Krem: Budyń gotujemy i ostudzamy. Miksujemy z 1 kostką margaryny. Wykładamy na ostudzone ciasto. Polewa: W rondelku podgrzewamy śmietankę i dodajemy połamaną czekoladę i mieszamy, masa musi być gładka i lśniąca. Ostudzamy. Polewamy na ciasto. Ciasto wstawiamy do lodówki by stężało.