Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto zna chyba każdy. Ja go wcześniej nie robiłam, więc postanowiłam to nadrobić. Jest pyyyyyyyszne :)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3692
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2003
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5377
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5453
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3692
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2003
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5377
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5453
Składniki
Ciasto: 1 kostkę margaryny rozpuścić i odstawić do wystygnięcia. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jaja ucieramy z cukrem na puszystą masę. Ucierając dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i rozpuszczoną margarynę. Ciasto dzielimy na 2 części. Do jednej dodajemy kakao i mleko. Formę prostokątną do pieczenia smarujemy margaryną i posypujemy mąką. Wykładamy jasną część ciasta, na to część z kakao i układamy wiśnie lekko je dociskając. Formę wstawiamy do piekarnika i pieczmy około 35 minut w 180 st. C
Krem: Budyń gotujemy i ostudzamy. Miksujemy z 1 kostką margaryny. Wykładamy na ostudzone ciasto. Polewa: W rondelku podgrzewamy śmietankę i dodajemy połamaną czekoladę i mieszamy, masa musi być gładka i lśniąca. Ostudzamy. Polewamy na ciasto. Ciasto wstawiamy do lodówki by stężało.