Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne ciasto czekoladowe z serowym akcentem i polewą czekoladową.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 587
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 587
Składniki
Czekoladę i margarynę rozpuścić i zdjąć z płyty grzewczej.
Ser, cukier wanilinowy, 1/2 szklanki cukru i dwa jajka dokładnie wymieszać.
Trzy jajka i szklankę cukru ubijać mikserem aż do uzyskania gęstej i jasnej masy.
Nie przerywając ubijania, wlewać powoli rozpuszczoną czekoladę z margaryną.
Dodać przesianą mąkę i zmiksować.
Do tortownicy o średnicy około 22 cm wlać połowę ciasta czekoladowego w taki sposób, aby otworzyło pierścień przylegający do boku tortownicy. Ciasto powinno być wystarczająco gęste, aby nie spłynąć od razu do środka formy.
W środek ciasta wlanego do tortownicy wlać przygotowany w etapie 2 ser.
W środek sera wlać resztę ciasta czekoladowego.
Piec w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez około 1 godzinę. Po wyjęciu z piekarnika ciasto upuścić z wysokości około 50 cm aby uwolnić pęcherzyki powietrza, co zapobiegnie zapadnięciu się ciasta po wystudzeniu.
Na gorące ciasto położyć czekoladę i powoli rozprowadzać ją po powierzchni ciasta tworząc dowolne wzory.
Deser pozostawić do całkowitego wystygnięcia. Po przekrojeniu ciasto powinno być delikatne i wilgotne, ale nie puszyste.