Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne ciasto czekoladowe z serowym akcentem i polewą czekoladową.
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 310
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 121
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 819
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 310
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 121
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 819
Składniki
Czekoladę i margarynę rozpuścić i zdjąć z płyty grzewczej.
Ser, cukier wanilinowy, 1/2 szklanki cukru i dwa jajka dokładnie wymieszać.
Trzy jajka i szklankę cukru ubijać mikserem aż do uzyskania gęstej i jasnej masy.
Nie przerywając ubijania, wlewać powoli rozpuszczoną czekoladę z margaryną.
Dodać przesianą mąkę i zmiksować.
Do tortownicy o średnicy około 22 cm wlać połowę ciasta czekoladowego w taki sposób, aby otworzyło pierścień przylegający do boku tortownicy. Ciasto powinno być wystarczająco gęste, aby nie spłynąć od razu do środka formy.
W środek ciasta wlanego do tortownicy wlać przygotowany w etapie 2 ser.
W środek sera wlać resztę ciasta czekoladowego.
Piec w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez około 1 godzinę. Po wyjęciu z piekarnika ciasto upuścić z wysokości około 50 cm aby uwolnić pęcherzyki powietrza, co zapobiegnie zapadnięciu się ciasta po wystudzeniu.
Na gorące ciasto położyć czekoladę i powoli rozprowadzać ją po powierzchni ciasta tworząc dowolne wzory.
Deser pozostawić do całkowitego wystygnięcia. Po przekrojeniu ciasto powinno być delikatne i wilgotne, ale nie puszyste.