Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne ciasto czekoladowe z serowym akcentem i polewą czekoladową.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 22827
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1063
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4377
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1137
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1293
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4328
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 22827
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1063
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4377
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1137
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1293
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4328
Składniki
Czekoladę i margarynę rozpuścić i zdjąć z płyty grzewczej.
Ser, cukier wanilinowy, 1/2 szklanki cukru i dwa jajka dokładnie wymieszać.
Trzy jajka i szklankę cukru ubijać mikserem aż do uzyskania gęstej i jasnej masy.
Nie przerywając ubijania, wlewać powoli rozpuszczoną czekoladę z margaryną.
Dodać przesianą mąkę i zmiksować.
Do tortownicy o średnicy około 22 cm wlać połowę ciasta czekoladowego w taki sposób, aby otworzyło pierścień przylegający do boku tortownicy. Ciasto powinno być wystarczająco gęste, aby nie spłynąć od razu do środka formy.
W środek ciasta wlanego do tortownicy wlać przygotowany w etapie 2 ser.
W środek sera wlać resztę ciasta czekoladowego.
Piec w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez około 1 godzinę. Po wyjęciu z piekarnika ciasto upuścić z wysokości około 50 cm aby uwolnić pęcherzyki powietrza, co zapobiegnie zapadnięciu się ciasta po wystudzeniu.
Na gorące ciasto położyć czekoladę i powoli rozprowadzać ją po powierzchni ciasta tworząc dowolne wzory.
Deser pozostawić do całkowitego wystygnięcia. Po przekrojeniu ciasto powinno być delikatne i wilgotne, ale nie puszyste.