Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Praliny? Owszem. Słodkie? Owszem. Z fasoli? Owszem. A to ci dopiero:)
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 4918
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 639
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 4918
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 639
Składniki
Fasolę zalewam przegotowaną woda i odstawiam na całą no. rano gotuję w wodzie w której się moczyła, przez 20 min, potem wymieniam wodę i gotuje, aż fasola zacznie się rozpadać, osączam na durszlaku i studzę.
Przekładam do blendera i miksuję z dodatkiem cukru. Przekładam do rondelka i podsmażam aż ściemnieje i zgęstnieje. Masę mieszam cały czas, gdyż szybko się przypala. Gęstą masę fasolową odstawiam do przestygnięcia.
Herbatniki blenderuję na proszek i dodaję porcjami do chłodnej masy kontrolując jej gęstość. U mnie wystarczyło pół opakowania herbatników. Dłonie smaruję oliwą, nabieram po łyżeczce masy i formuję kuleczki. Układam na talerzu i wstawiam do lodówki na 2-3 godziny.