Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tłusty czwartek już na dniach. Przepis jest bardzo łatwy i wyjdzie każdemu :)
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 119
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1815
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14452
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19536
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 119
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1815
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14452
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19536
Składniki
Mąkę przesiewamy przes sito, dodajemy masło i siekamy nożem. Wrzucamy resztę składników i zagniatamy ciasto. Wyrabiamy długo, aż pojawią się pęcherzyki powietrza. Owijamy szczelnie w folię i odkładamy w chłodne miejsce na kilka godzin. Ciasto wałkujemy bardzo cienko 1-2 mm. Smażymy na gorącym smalcu. Posypujemy cukrem pudrem.