Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś Tłusty Czwartek a jutro piątek weekendu początek z tej okazji nasmażyłam faworków lecz w innej wersji niż można wyszukać u wujka Google
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8698
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10318
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4681
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8698
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10318
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4681
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Składniki
Do miski wsypać mąkę pszenną tortową, wsypać sól i proszek do pieczenia a następnie dodać śmietanę oraz żółtka oddzielone od białek ( białka można wykorzystać do babki lub zrobić beziki ), wlać aromat oraz ocet lub spirytus ( wtedy nie wchłaniają dużo oleju ). Wszystko wyrobić ręką do połączenia się składników w jedną całość, ciasto lekko się klei wtedy dodać mąkę pełnoziarnistą lub zwykłą pszenną i wyrobić do czasu aż ciasto będzie odklejać się od miski