Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś Tłusty Czwartek a jutro piątek weekendu początek z tej okazji nasmażyłam faworków lecz w innej wersji niż można wyszukać u wujka Google
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Do miski wsypać mąkę pszenną tortową, wsypać sól i proszek do pieczenia a następnie dodać śmietanę oraz żółtka oddzielone od białek ( białka można wykorzystać do babki lub zrobić beziki ), wlać aromat oraz ocet lub spirytus ( wtedy nie wchłaniają dużo oleju ). Wszystko wyrobić ręką do połączenia się składników w jedną całość, ciasto lekko się klei wtedy dodać mąkę pełnoziarnistą lub zwykłą pszenną i wyrobić do czasu aż ciasto będzie odklejać się od miski