Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bardzo prosty, a faworki są przepyszne.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12555
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1421
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13597
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5733
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12555
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1421
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13597
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5733
Składniki
Wykonanie: Przygotować mąkę, dodać jajo i żółtka, cukier puder, śmietanę, ocet i spirytus.
Ciasto dobrze wyrobić i wałkować cienko przez kilka minut aż będą widoczne pęcherzyki. Kroić paski o szerokości 3 cm i długości 10 cm. Na środku naciąć nożem, następnie przewinąć jeden koniec paska.
W płaskim rondlu rozgrzać olej i smażyć faworki na jasnozłoty kolor. Usmażone faworki posypać cukrem pudrem wymieszanym z wanilią lub cynamonem.