Do góry

Desery Przepis na:

Faworki Pani Krysi

Faworki Pani Krysi

Autor:

Przepisów i artykułów: 2347 Ocena: 14983

Dodano:

Odsłon: 756

Przepis bardzo prosty, a faworki są przepyszne.

Składniki

> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Przygotować mąkę, dodać jajo i żółtka, cukier puder, śmietanę, ocet i spirytus.

  2. Ciasto dobrze wyrobić i wałkować cienko przez kilka minut aż będą widoczne pęcherzyki. Kroić paski o szerokości 3 cm i długości 10 cm. Na środku naciąć nożem, następnie przewinąć jeden koniec paska.

  3. W płaskim rondlu rozgrzać olej i smażyć faworki na jasnozłoty kolor. Usmażone faworki posypać cukrem pudrem wymieszanym z wanilią lub cynamonem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń