Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne faworki. Idealne nie tylko na tłusty czwartek.
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 550
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8683
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3010
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 958
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 550
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8683
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3010
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 958
Składniki
Mąkę, sól i cukier mieszkamy. Robimy dołek w mace i dodajemy 4 żółtka i łyżkę spirytusu. Na końcu 4 łyżki śmietany.
Wszystko zagniatamy na jednolitą masę. Uderzamy kilka razy wałkiem żeby napowietrzyć masę.
Wałkujemy masę na cienki placek. Nastawiamy garnek z olejem. Wycinamy paski, robimy dziurę w środku i przewlekamy 1 część.
Faworki rzucamy na rozgrzany olej. Powinny szybko wypłynąć na wierzch. Czekamy aż nabiorą złotego koloru. Po wyjęciu odsączamy na ręczniku papierowym.