Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, zdrowe ciasto marchewkowe:)
Tortownica 18cm
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 13259
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1345
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39573
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 13259
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1345
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39573
Składniki
Białka oddzielam od żółtek. Białka ubijam na sztywną pianę, a następnie dodaję cukier trzcinowy i miksuję na najniższych obrotach miksera. Następnie cały czas ucierając dodaję żółtka i miksuje tylko do połączenia się składników.
Do ciasta dodaję przesianą mąkę, płatki migdałowe, proszek do pieczenia oraz startą marchewkę i delikatnie, ale dokładnie mieszam.
Ciasto przelewam do tortownicy 18 cm wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut.
Do ciasta dodaję przesianą mąkę, płatki migdałowe, proszek do pieczenia oraz startą marchewkę i delikatnie, ale dokładnie mieszam.
Ciasto wyjmuję z piekarnika i zrzucam z wysokości, żeby nie opadło. Zostawiam do całkowitego ostygnięcia i kroję na kawałki.