Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do zrobienia w 10 -15 minut, pyszny, lekki i zdrowy sernik.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5544
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34548
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2181
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5544
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34548
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2181
Składniki
Tortownica 15 cm. Wysmarowana tłuszczem i bułką. Spód wykładamy herbatnikami, potem moczonymi suszonymi śliwkami. Twaróg dokładnie zblenduj, dodaj jogurt, żółtka,budyń i miód. Chwilę blenduj do połączenia się składników. Białka ubij na sztywno. Połącz delikatnie obie masy za pomocą łyżki.
Gotową masę przelej do formy na suszone śliwki. Na wierzch wyłóż wydrylowane czereśnie. Piecz w 150 C około 60 minut.
Po upieczeniu sernik można posypać cukrem pudrem, lub delikatnie polać miodem.