Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do zrobienia w 10 -15 minut, pyszny, lekki i zdrowy sernik.
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 135
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 29
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 362
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2201
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 135
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 29
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 362
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2201
Składniki
Tortownica 15 cm. Wysmarowana tłuszczem i bułką. Spód wykładamy herbatnikami, potem moczonymi suszonymi śliwkami. Twaróg dokładnie zblenduj, dodaj jogurt, żółtka,budyń i miód. Chwilę blenduj do połączenia się składników. Białka ubij na sztywno. Połącz delikatnie obie masy za pomocą łyżki.
Gotową masę przelej do formy na suszone śliwki. Na wierzch wyłóż wydrylowane czereśnie. Piecz w 150 C około 60 minut.
Po upieczeniu sernik można posypać cukrem pudrem, lub delikatnie polać miodem.