Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne ciasteczka z delikatnym nadzieniem.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 803
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 936
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 142
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2834
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 803
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 936
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 142
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2834
Składniki
Jabłko pokroić na podłużne kawałki o długości ok. 3 cm, obtoczyć je w cukrze i posypać cynamonem.
Z ciasta francuskiego wyciąć literatką lub kieliszkiem kółka o średnicy ok. 6 cm. Na środku każdego kółka ułożyć ½ łyżeczki marmolady i kawałek jabłka.
Brzegi ciasta od środka posmarować rozmąconym żółtkiem. Zlepić ciasteczka jak pierogi, mocno dociskając brzegi widelcem.
Wierzch ciasteczek posmarować żółtkiem i posypać cukrem.
Ułożyć pierożki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok. 15 minut w temperaturze 170 st. C.
Ciasteczka świetnie smakują na ciepło i na zimno.