Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne ciasteczka z delikatnym nadzieniem.
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 865
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 114
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 220
Polecam, pychota.
Odsłon: 497
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 291
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 865
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 114
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 220
Polecam, pychota.
Odsłon: 497
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 291
Składniki
Jabłko pokroić na podłużne kawałki o długości ok. 3 cm, obtoczyć je w cukrze i posypać cynamonem.
Z ciasta francuskiego wyciąć literatką lub kieliszkiem kółka o średnicy ok. 6 cm. Na środku każdego kółka ułożyć ½ łyżeczki marmolady i kawałek jabłka.
Brzegi ciasta od środka posmarować rozmąconym żółtkiem. Zlepić ciasteczka jak pierogi, mocno dociskając brzegi widelcem.
Wierzch ciasteczek posmarować żółtkiem i posypać cukrem.
Ułożyć pierożki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok. 15 minut w temperaturze 170 st. C.
Ciasteczka świetnie smakują na ciepło i na zimno.