Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te pyszne ciasteczka można przygotować w kilka chwil. Świetnie sprawdzą się podczas niezapowiedzianej wizyty gości.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7913
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1200
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13688
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7913
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1200
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13688
Składniki
Ciasto francuskie pokroić na kwadraciki o wymiarach ok. 3x3 cm.
Żółtko roztrzepać widelcem. Posmarować każdy kwadracik roztrzepanym żółtkiem, posypać cukrem i słonecznikiem.
Ciasteczka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zostawiając spore odstępy. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 st. C przez ok. 15 minut.