Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jestem fanką domowych galaretek. W upały chłodzimy się galaretką miętową. Przyjemnie ochładza i dodaje energii.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24981
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 116
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24981
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 116
Składniki
Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wrzącej wody ok. 100 ml ( osobiście wolę używać zelatyny w płatkach, ponieważ ładnie się rozpuszcza i w połączeniu z zimną wodą dobrze się rozprowadza). W naczyniu zmieszaj syrop z wodą gazowaną spróbuj czy jest dość słodkie. Dolej sok z cytryny i wlej rozpuszczoną żelatynę. Wymieszaj i przelej do słoiczków. Schowaj do lodówki na 2 godziny.