Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspomnienie dawnych lat. Więcej na blogu.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5928
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9009
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8320
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5706
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5928
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9009
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8320
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5706
Składniki
Najpierw myjemy jabłka, suszymy i kroimy w półksiężyce (jabłek nie obieramy ze skórki i usuwamy miąższ). Wrzucamy pokrojone jabłka do garnka, dodajemy cukier, wodę i stawiamy na gaz. Gotujemy aż jabłka zmiękną (zrobi się papka). Odcedzamy sok do garnka od jabłek i ponownie stawiamy na gaz. Żelatynę przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu i dodajemy ją do soku, dokładnie mieszamy. Gotowy sok wlewamy do foremek i stawiamy do lodówki na minimum 60 minut. Przed podaniem galaretkę dekorujemy bitą śmietaną (śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem waniliowym).