Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspomnienie dawnych lat. Więcej na blogu.
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 126
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1227
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 211
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 126
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1227
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 211
Składniki
Najpierw myjemy jabłka, suszymy i kroimy w półksiężyce (jabłek nie obieramy ze skórki i usuwamy miąższ). Wrzucamy pokrojone jabłka do garnka, dodajemy cukier, wodę i stawiamy na gaz. Gotujemy aż jabłka zmiękną (zrobi się papka). Odcedzamy sok do garnka od jabłek i ponownie stawiamy na gaz. Żelatynę przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu i dodajemy ją do soku, dokładnie mieszamy. Gotowy sok wlewamy do foremek i stawiamy do lodówki na minimum 60 minut. Przed podaniem galaretkę dekorujemy bitą śmietaną (śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem waniliowym).