Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspomnienie dawnych lat. Więcej na blogu.
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 689
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 405
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13303
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 528
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 689
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 405
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13303
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 528
Składniki
Najpierw myjemy jabłka, suszymy i kroimy w półksiężyce (jabłek nie obieramy ze skórki i usuwamy miąższ). Wrzucamy pokrojone jabłka do garnka, dodajemy cukier, wodę i stawiamy na gaz. Gotujemy aż jabłka zmiękną (zrobi się papka). Odcedzamy sok do garnka od jabłek i ponownie stawiamy na gaz. Żelatynę przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu i dodajemy ją do soku, dokładnie mieszamy. Gotowy sok wlewamy do foremek i stawiamy do lodówki na minimum 60 minut. Przed podaniem galaretkę dekorujemy bitą śmietaną (śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem waniliowym).