Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i prosty deser na niedzielę. Jedna uwaga: niektóre owoce np. kiwi lepiej obgotować wcześniej, bo galaretka może nie stężeć jeśli owoce są świeże.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 774
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12599
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 774
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12599
Składniki
Zalej galaretkę wrzątkiem zgodnie z opisem na opakowaniu.
Pokrój owoce na kawałki i poukładaj w 6 pucharkach.
Zalej owoce galaretką gdy będzie już chłodna, ale nie gęsta.
Wstaw pucharki do lodówki. Deser będzie gotowy gdy galaretka zgęstnieje w owocach.
Podawaj np z liściem mięty. Smacznego