Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to deser szybki w wykonaniu i dobry na gorące dni
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
W dwóch naczyniach rozpuszczamy wodę i soki. Wodę z sokiem doprowadzamy do wrzenia i ściągamy z ognia a następnie wsypujemy żelatynę i dobrze mieszamy, aby nam się dobrze rozpuściła.Następnie wlewamy już ostudzoną galaretkę do 1/2 wysokości pucharków i wkładamy owoce.( galaretka jasna owoce ciemne) W stawiamy do lodówki. Kiedy pierwsza warstwa nam stężeje to nalewamy drugą warstwę i układamy owoce i ponownie wstawiamy do lodówki.Po trzech godzinach galaretka jest gotowa i dekorujemy według własnego uznania.SMACZNEGO......