Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17020
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2453
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4626
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1789
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17020
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2453
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4626
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1789
Składniki
Jajka ubić za pomocą trzepaczki aż masa lekko zgęstnieje i zmieni kolor. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, mleko, sól, ekstrakt waniliowy i cukier. Całość wymieszać szybko na gładką masę.
Rozgrzać gofrownicę, nakładać porcje ciasta i piec do zarumienienia, przy mocy 1200 W około 7 minut. W trakcie pieczenia nie otwierać urządzenia.
Podawać z ulubionymi dodatkami np.: bitą śmietaną, owocami, konfiturą, cukrem pudrem.