Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące na zewnątrz, miękkie w środku, trzymają kształt. I pomyśleć, że ten przepis ma ponad 100 lat!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12212
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1372
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12918
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4936
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12212
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1372
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12918
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4936
Składniki
Oddzielić żółtka od białek. Żółtka zmiksować z cukrem. Dodać mąkę. Masło roztopić, dodać do żółtek. Dodać skórkę z cytryny. Białka ubić na sztywną pianę, wymieszać z pozostałą masą. Rozgrzać gofrownicę. Nakładać porcje ciasta, piec do zarumienienia. Podawać z ulubionymi dodatkami (słodkimi lub wytrawnymi). Więcej przepisów na dania sprzed stu lat na moim blogu Pularda. Stół sprzed wieków.