Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące na zewnątrz, miękkie w środku, trzymają kształt. I pomyśleć, że ten przepis ma ponad 100 lat!
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 844
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1071
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 256
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2804
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 844
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1071
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 256
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2804
Składniki
Oddzielić żółtka od białek. Żółtka zmiksować z cukrem. Dodać mąkę. Masło roztopić, dodać do żółtek. Dodać skórkę z cytryny. Białka ubić na sztywną pianę, wymieszać z pozostałą masą. Rozgrzać gofrownicę. Nakładać porcje ciasta, piec do zarumienienia. Podawać z ulubionymi dodatkami (słodkimi lub wytrawnymi). Więcej przepisów na dania sprzed stu lat na moim blogu Pularda. Stół sprzed wieków.