Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące na zewnątrz, miękkie w środku, trzymają kształt. I pomyśleć, że ten przepis ma ponad 100 lat!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1886
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3843
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3596
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 415
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1886
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3843
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3596
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 415
Składniki
Oddzielić żółtka od białek. Żółtka zmiksować z cukrem. Dodać mąkę. Masło roztopić, dodać do żółtek. Dodać skórkę z cytryny. Białka ubić na sztywną pianę, wymieszać z pozostałą masą. Rozgrzać gofrownicę. Nakładać porcje ciasta, piec do zarumienienia. Podawać z ulubionymi dodatkami (słodkimi lub wytrawnymi). Więcej przepisów na dania sprzed stu lat na moim blogu Pularda. Stół sprzed wieków.