Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gofry z dodatkiem pokrzywy. Wyszły wilgotne w środku i chrupiące na zewnątrz. A do tego w pięknym kolorze!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3820
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414638
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2360
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3820
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414638
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2360
Składniki
Pokrzywę dokładnie myjemy i siekamy. Białka jaj ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem. Do żółtek dodajemy kefir, olej, proszek, mąkę, pokrzywy i mieszamy trzepaczką. Na końcu dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy. Porcje ciasta wylewamy do nasmarowanej gofrownicy. Musi myć bardzo dobrze nagrzana. Pieczemy, aż ciasto będzie ładnie przyrumienione i będzie odchodzić od brzegów. Podajemy na ciepło, posypane cukrem pudrem.