Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gofry z dodatkiem pokrzywy. Wyszły wilgotne w środku i chrupiące na zewnątrz. A do tego w pięknym kolorze!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336692
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4048
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423175
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2615
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336692
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4048
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423175
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2615
Składniki
Pokrzywę dokładnie myjemy i siekamy. Białka jaj ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem. Do żółtek dodajemy kefir, olej, proszek, mąkę, pokrzywy i mieszamy trzepaczką. Na końcu dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy. Porcje ciasta wylewamy do nasmarowanej gofrownicy. Musi myć bardzo dobrze nagrzana. Pieczemy, aż ciasto będzie ładnie przyrumienione i będzie odchodzić od brzegów. Podajemy na ciepło, posypane cukrem pudrem.