Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gofry z dodatkiem pokrzywy. Wyszły wilgotne w środku i chrupiące na zewnątrz. A do tego w pięknym kolorze!
Skrzydełka z airfryer marynowane są w maślance, a później obtaczane w mieszan...
Odsłon: 4518
Skrzydełka z airfryer marynowane są w maślance, a później obtaczane w mieszan...
Odsłon: 4518
Składniki
Pokrzywę dokładnie myjemy i siekamy. Białka jaj ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem. Do żółtek dodajemy kefir, olej, proszek, mąkę, pokrzywy i mieszamy trzepaczką. Na końcu dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy. Porcje ciasta wylewamy do nasmarowanej gofrownicy. Musi myć bardzo dobrze nagrzana. Pieczemy, aż ciasto będzie ładnie przyrumienione i będzie odchodzić od brzegów. Podajemy na ciepło, posypane cukrem pudrem.