Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gofry z dodatkiem pokrzywy. Wyszły wilgotne w środku i chrupiące na zewnątrz. A do tego w pięknym kolorze!
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17640
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6697
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17640
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6697
Składniki
Pokrzywę dokładnie myjemy i siekamy. Białka jaj ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem. Do żółtek dodajemy kefir, olej, proszek, mąkę, pokrzywy i mieszamy trzepaczką. Na końcu dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy. Porcje ciasta wylewamy do nasmarowanej gofrownicy. Musi myć bardzo dobrze nagrzana. Pieczemy, aż ciasto będzie ładnie przyrumienione i będzie odchodzić od brzegów. Podajemy na ciepło, posypane cukrem pudrem.