Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gofry z dodatkiem pokrzywy. Wyszły wilgotne w środku i chrupiące na zewnątrz. A do tego w pięknym kolorze!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5791
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1247
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12454
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5236
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5791
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1247
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12454
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5236
Składniki
Pokrzywę dokładnie myjemy i siekamy. Białka jaj ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem. Do żółtek dodajemy kefir, olej, proszek, mąkę, pokrzywy i mieszamy trzepaczką. Na końcu dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy. Porcje ciasta wylewamy do nasmarowanej gofrownicy. Musi myć bardzo dobrze nagrzana. Pieczemy, aż ciasto będzie ładnie przyrumienione i będzie odchodzić od brzegów. Podajemy na ciepło, posypane cukrem pudrem.